miércoles, 12 de diciembre de 2012

Alberginies farcides de calamars a l'estil de la rosa

Ingredients:
800g de calamars
400g de gambes pelades
10 alberginies
1 gra d'all
3 cebes mitjanes
1 tomàquet madur ratllat
1 tira de bacò
1 filet d'anxova
sal
oli
llet
farina
pebre
formatge ratllat
formatge de cabra per gratinar
                                                              ELABORACIÒ

Un cop treta la tija de les albèrginies , esbandiu-les i partiu-les  pel mig , tot a llarg. Poseu al foc  una cassola  gran plena d'aigua i amb un bon grapat de sal . Feu-hi bullir les albergìnies uns 10 o 15 minuts , escorreu-les per tots dos costats i enrossiu-les  a la paella .  Col-loqueu -les  ben arrenglerades en una safata  que pugi anar al forn . En una paella amb oli daurareu els calamars , nets  i trossejats, i hi afegireu la ceba  a lámines, l'all i el bacó , l'anxova , tambè tallada a trossets, un pessic de sal i un altre  de pebre mòlt. Quan la ceba serà  ben confitada, hi afegireu reservat de les albergìnies; tot plegat ha de coure uns 15 0 20 minuts , fins que el suc s'hagi reduït.
Reserveu algunes gambes i algun  tros de calamar.
Piqueu el farciment i torneu-lo a passar per la paella amb una cullerada de farina i un raig de llet fins  que quedi ben lligat. Deixeu-ho refredar i, un cop fred, ompliu les albergìnies  amb aquest farciment. Decoreu amb les gambes i els calamars que hem  reservat. aboqueu-hi per damunt la beixamel  o directament el formatge ratllat  o de cabra i poseu-ho uns 15 o 20  minuts al forn , ja calent , fins que estigui ben gratinat.