jueves, 15 de noviembre de 2012

Pastís de verdures amb gambes

elaboració :
                           Per  fer la pasta brisa, feu un volcà  amb la farina; al centre poseu-hi la sal , el sucre  i la mantega. Barregeu-ho bé  amb  les mans  fins que tingui  un aspecte arenós . Amb aquesta massa, feu  un altre volcà i  afegiu-hi la barreja d'aigua  i clara  d'ou , que tindreu  reservada  en un bol. Amasseu -ho  tot fins  que la pasta  sigui ben  homogénia . Estireu -la  per  col·locar-la  dins un motllo de vidre . Punxeu-la  amb una forquilla .
 Per fer  el farciment ,  tallareu  els pebrots, l'albergínia  i la ceba, tot  a trossos ben  petits. En  una paella , daurareu  la ceba  i l'abocareu en un bol gros,  on anireu afegint les verdures , que areu saltat  i salat  al gust.
Fregireu  també  els  xampinyons  i les  gambes , i ho  posareu tot  dins  el motllo .
Amb  el tros  de pasta  brisa  que sobresurt  del farciment ,  tanqueu  el pastís , i per  damunt  espolseu-hi  el formatge  ratllat. Poseu-ho al  forn a 180 º  durant 30 minuts.

                                                  ingredients                                                                          

                                                                                                                                                   
Per fer  la pasta brisa cal que:
                                                     poseu:  250 g  de farina
                                                                   5 g de sal
                                                                    20 g de sucre
                                                                   125 g de mantega
                                                                    1 clara d'ou
                                                                    5 cl d'aigua
PER EL FARCIMENT:
                                                                       1 CEBA
                                                                       1 ALBERGINIA
                                                                        1/2 PEBROT VERMELL
                                                                        1/2  PEBROT VERD
                                                                              250 G DE XAMPINYONSLLAMINATS
                                                                         250 G  DE GAMBES  PELADES
                                                                          FORMATGE RALLAT